Brantevik i Simrishamns kommun

Posted · Add Comment
Brantevik, exteriör mot havet

Brantevik, exteriör mot havet

Brantevik, övre hall

Brantevik, övre hall

Brantevik, interiör

Brantevik, interiör

Brantevik, entré

Brantevik, entré

 

Brantevik

Renovering av ett bostadshus som var tillbyggt vid flera tillfällen, men med starka drag av stilepoken ”jugend”. Projektet utvecklades till en ”hommage à Rene Mackintosh”. Han var den fasta inredningens mästare och detta projekt präglas av att skapa karaktär och praktiskt användbar rum och utrymmen med hjälp av fast inredning.  Projektet präglas också av omständigheten att det var en mycket hög ambitionsnivå från beställarens sida, vad det gäller utformning och gestaltning av de redan vackra rummen, med utsikt över Östersjön. Detta bidrog till det, i många ögons, imponerande resultatet. Interiörens väggar är målade med limfärg och fasaden avfärgad med kalkfärg med pigmentet kimrök.