Örsjöfors fd handpappersbruk

Posted · Add Comment

Huvudbyggnaden är magnefik, byggd 1777. Alla moderna så kallade bekvämligheter saknas. Hur mycket av dem behövs, egentligen?

Huvudbyggnaden är magnefik, byggd år 1777 och alla så kallade moderna bekvämligheter saknas. Hur mycket av dem behövs, egentligen? Det funderar det nya ägarparet på. Anläggningens ska bli ett besöksmål för turister och byggnader ska hyras hus, det ska bli ett café och ett museum i huvudbyggnaden om handpappersbrukets historia. Familjen med 3 mindre barn ska också uppföra en nedmonterad timmerstomme, en parstuga som ska bli deras bostad.

Spåntak är väldigt vackert och gör att byggnanden smälter in i naturen

Spåntak är väldigt vackert och gör att byggnanden smälter in i naturen. Örjsöfors ligger i Vimmerby kommun och nära Ydrefors. Det är vackra trakter med stora skogar och en del byggnader som undsluppit renoveringar de senaste 100 åren.